.

ISO 20560: globális szabvány a csővezetékek tartalmának azonosítására!

.

Az új globális ISO 20560 norma a rejtett és sokszor veszélyes csővezetékek tartalmának azonosítását szabványosítja a gyárakban és létesítményekben. A Brady Corporation kínálatában már kaphatók ezzel kompatibilis csőjelölők.

.

Egyértelmű csőazonosítás, nagyobb biztonság

Az egyre jelentősebb nemzetközi munkaerő-vándorlásra reagálva az ISO 20560 norma célja a munkahelyi biztonság növelése, a kockázatok csökkentése és az országspecifikus csőjelölő szabványoknak a különböző országokból jött alkalmazottak számára történő megtanításával kapcsolatos költségek csökkentése. Az új, nemzetközi csőjelölő norma globálisan elfogadott GHS/CLP ikonokat használ – kimagaslóan jó olvashatóságot biztosító sárga alapon – vizuális jelzésként az alkalmazottak, nemzetközi szerződéses partnerek és elsősegélynyújtók figyelmének felkeltésére. Az új szabvány a cső átmérője alapján a csőjelölők méretét is meghatározza, ezzel is növelve a távolról való láthatóságot.

.

Bármilyen csövön és számos környezetben megbízható

A Brady Corporation kínálatában ipari minőségű csőjelölőanyagból már megtalálhatók az ISO 20560 szabvánnyal kompatibilis kialakítások. Ezek zord környezetben is jól tapadnak, ellenállnak az alacsony és magas hőmérsékleteknek, valamint vegyi anyagok és üzemanyagok széles körének. Részletes műszaki adatlapok elérhetők. A csőjelölők számos különböző méretben nyomtathatók, így a legkisebb és a legnagyobb csőátmérőkkel is kompatibilisek. A csövekre öntapadó réteg, ragasztócsík, mágneses réteg vagy szerelhető kötés segítségével rögzíthetők.

.

Minimális törődést igénylő

A megbízható, felhelyezésre kész és az ISO 20560 szabvány követelményeinek megfelelő csőjelölők a Brady gyáraiból a világ bármelyik részére szállíthatók. Ha van Brady biztonsági nyomtatója, akár már ma is megtervezhet és kinyomtathat az ISO 20560 szabványnak megfelelő csőjelölőket, amihez csak a csőben szállított anyag nevét és a csőátmérőt kell megadnia.

[layerslider id=”7″]